Alla människors lika värde

  • Sharebar


Av Eva-Marie

Det jag satte som rubrik är en vacker mening men ack så obetänkt sagd många gånger. I samtal med politiker kan man få höra denna mening. Den kommer som ett inövat mantra. Senast jag fick det till mig var av en folkvald  när jag ifrågasatte varför man inte gör något åt att tungt kriminella personer tillåts flytta till Sverige och in i min stadsdel. ” vi kan inte styra vem som flyttar in” sa starke man i stadsdelen. Han avslutade vårt långa samtal med att ”alla människor har lika värde och det står jag för”.

Jag å min sida var förbannad på att vi har en ”falangfamilj” boende i stadsdelen. Bilbomber har briserat, mord, narkotika och bedrägerier har och håller denna familj på med. De har en vendetta mot en annan ”falangfamilj” som bor på Rosengård. De skjuter ihäl varandra ute bland folk. Ni som bor i Malmö eller följer det som skrivs om kriminalliteten som utspelas bland oss kanske förstår att politikerna inte har viljan att göra något åt detta. För, alla har lika värde. De kriminella egoistiska våldsamma individerna invandrade från jordens alla hörn, de har lika värde som laglydiga Malmöbor!  Det är inte rätt tycker jag. Malmö känns som ett fågelbo där göken lagt sitt ägg. Vi blir utknuffade.

Vi har helt klart fått ett hårdare samhälle där empatin för sina medmänniskor är väldigt låg eller saknas helt. Vissa hävdar att religionen är svaret för att finna kärlek och värme. Kristendomen har i många år varit på tillbakagång i Sverige då de flesta av oss klarar av att tänka själv. Nu har vi fått invandring från framför allt muslimska länder och deras religion är starkt förankrad i dessa nya svenskar. De hävdar att det är en fredens religion med kärleksbudskap.  Då säger jag, kiss my ass.  De har inte förstått att religion är det ultimata för att förtrycka ett folk.

Iran avrättar allt fler genom offentlig hängning, rapporterar Amnesty International. Hittills i år har 13 personer hängts offentligt, jämfört med 14 under hela förra året. Det totala antalet avrättningar är dock betydligt högre: 252 förra året. Att fler hängs offentligt beror enligt Amnesty på att regimen försöker ”skrämma folket” genom groteska avrättningar som ”inte bara avhumaniserar offret, utan också brutaliserar dem som bevittnar det.

En kommentar om detta från en persisk kvinna är att ”de är helt sjuka”. Man måste vara muslim i Iran, man kan inte säga att man är icketroende då dödas man”. Hur skall det fungera i Sverige när människor kommer hit med så mycket konstigt, religiöst och kriminellt i sin ryggsäck? Visst, alla har lika värde men alla måste inte bo här och praktisera sina ”värdefulla” särarter.


2 kommentarer till “Alla människors lika värde”

  • Eva-Marie skriver:

    Tummen upp för den kommentaren Olli :)

  • ollirein skriver:

    Hitler och Moder Theresa må ha samma människovärde – men inte samma värde för samhället.