Brister på flyktingbarns boenden

 • Sharebar


Av Olli Rein

Boenden för ensamkommande flyktingbarn håller lägre kvalitet än andra hem för vård och boende (HVB), enligt en ny granskning. Det är allvarligt eftersom flyktingbarn är en särskilt utsatt grupp, anser Socialstyrelsen som genomfört tillsynen.

Boendena är bland annat sämre på att dokumentera, göra barnen delaktiga och samarbeta med socialnämnderna. Exempelvis ser 69 procent av boendena alltid till att barnet får ha kontakt med en socialsekreterare – mot 82 procent i vanliga HVB.

Totalt finns 146 boenden för barn och unga som kommer ensamma till Sverige för att söka asyl.

SvD

Olli behöver hjälp med att reda ut allt som är fel på de stackars ensamkommande barnens hem för vård och boende. Kan ni vara så snälla att skriva i era kommentarer allt ni vet som behöver förbättras. De stackars barnen är en särskilt utsatt grupp enligt vår Sociala styrelse och kulturmarxisterna på våra dagstidningar. Snälla ni hjälp mig, jag kan inte leva med det här trycket på mig ovanifrån.

ahmad


9 kommentarer till “Brister på flyktingbarns boenden”

 • ollirein skriver:

  Det är klart att de ska få mer cigaretter, whisky och barflickor. Bra förslag från Fria TT.

 • aos skriver:

  De behöver någon sorts fullmakt så de kan gå på krogen
  Även tillstånd att skaffa mobilabbonemang mm
  Det är svårt att se 10-20 år äldre ut än man är
  All hjälp samhället kan ge dessa genetiska freaks behövs
  hehe ja jävlar

 • ollirein skriver:

  Hane, de kan väl ringa Poolia, eller beställa hem en städfirma som är ansluten till Rut-bidragsystemet. Det ska de väl ha råd med.

 • ollirein skriver:

  Blodsven! Är det inte billigare att ringa på kvällar och nätter. Ibland får jag erbjudanden att ringa något avlägset U-land som Kenya, Etiopien och Vietnam för bara några öre i minuten. Att jag inte utnyttjar dessa fina erbjudande beror nog mest på att jag saknar bekanta i de länder jag får förslag om. Kan inte de ensamkommande barnen vänta tills Somalia och Afghanistan får dessa erbjudanden? Det är ju snorbilligt

 • ollirein skriver:

  @Stefan
  Somalienytt ska man ha så lite som möjligt att göra med.

 • Stefan K skriver:

  olli
  Dem bästa hjälpen kan nog SN:s ledarredaktion ge dig. I deras nya artikelserie ”Den delade staden” har de alla lösningar och inte minst den s.k. expertpanel som består av idel nysvenskar.
  Fråga dem, de vet bäst.

 • Blodsven skriver:

  Tror att dagpenningen inte räcker till att ringa sina ”spårlöst försvunna” släktingar dagligen…

 • Fria TT skriver:

  De behöver mer cigaretter och svenska ”barnflickor”

 • hane skriver:

  De får väl inte städhjälp!!