Får invandrare barnbidrag och föräldradagar retroaktivt?

 • Sharebar


Utlagt av Olli Rein från Thoralf Alfssons blogg .

Jag har för mig att någon här frågade om invandrarna får barnbidrag och föräldradagar retroaktivt, det kan vara för någon eller några veckor sedan. Jag hade då för mig att jag sett det någonstans, och det var faktiskt så att jag hade det bland mina egna dokument, och där återfann jag dem för några dagar sedan. Den som har skrivit inlägget är Thoralf Alfsson riksdagsledamot för SD från Kalmar. Jag kommer att redovisa hela hans inlägg här, som han har skrivit det minus några tangentmissar eller dylikt som jag har rättat, tack vare att jag alltid har rättskrivningsprogrammet med, och det har jag kanske för att jag har Firefox som webbläsare, den går att ladda ner gratis om någon undrar, som de flesta andra webbläsare gör. Men nu till artikeln!

Välkommet utspel av Centern

Centern vill förändra bidragssystemet för barnrika invandrarfamiljer genom att minska antalet föräldradagar. Att Maud Olofsson syftar på muslimska familjer och i synnerhet somaliska 5-10 barns familjer är nog ingen dålig gissning. Som t.ex. denna familj som Östran skriver om. Jag undrar hur många föräldradagar den här familj fick när de kom till Sverige, då invandrarfamiljer får dessa dagar retroaktivt. Är det 330 dagar/barn? I så fall har denna familj fått ca 3000 föräldradagar!

Visst är Sverige fantastiskt. Ändå förstår inte alla varför personer från Menaländerna söker asyl i Sverige.

Ena dagen tillkännager Maud Olofsson sin avgång som partiledare nästa dag kommer hon med ett utspel om invandringspolitiken. Inget kan få mig att tro att dessa utspel hänger samman. Som partiledare hade det varit betydligt mer ”besvärligt” att gå ut med detta utspel.

Nu undrar jag vad Fredrik Federley anser om detta utspel? Har Centerpartiet en främlingsfientlig partiledare nu enligt Fredrik Federley. Kommer han nu kalla sin partiledare för gam och parasit?

Nu är detta bara ett centerpartistiskt utspel som inte kommer leda till någon förändring.

När det gäller ny partiledare för Centerpartiet kan man ju hoppas att man väljer Fredrik Federley men den möjligheten är nog inte så stor. Eller som en riksdagsledamot för Centerpartiet uttryckte det igår ”att Fredrik Federley är alldeles för radikal”.

Så låter det alltså från riksdagsledamoten Thoralf Alfsson.  Jag hoppas verkligen att han har fel i den här frågan, men Thoralf brukar inte ha fel. Men jag tror inte att han blir särskilt arg, om det trots allt skulle visa sig att han har fel, tror en skakad Olli Rein. Ska vi betala allt som dessa människor har gått miste om retroaktivt, för att de inte har bott och betalat skatt i Sverige? Nåväl om de betalar en normal skatt till Sverige för dessa förlorade år, så kanske det ändå kan gälla.4 kommentarer till “Får invandrare barnbidrag och föräldradagar retroaktivt?”

 • Lars Å Månsson skriver:

  Nej av den orsaken finns ingen direkt mening,att upphöra med kondom eller annat skydd..Nu sker ju denna avel på ett oplanerat,men säkert sätt..Ett nytt barn per/år ska ju säkra föräldrarnas ålderdom !!Så är sed o.vana i deras 3:e värld !!

 • Pettersson skriver:

  En familj som invandrar till Sverige med barn som är under 8 år har rätt till 480 dagars föräldraledighet per barn. I praktiken kan det innebära att mamman (som det nästan uteslutande är frågan om) blir hemma och är föräldraledig år efter år. Situationen blir inte bättre av att många kommuner aktivt uppmuntrar nyanlända föräldrar som söker försörjningsstöd, tidigare socialbidrag, att i stället ta ut föräldrapenning på heltid. Oftast får den här gruppen ersättning enligt grundnivån, 180 kronor per dag.

  Alla barn som bor i Sverige har rätt till barnbidrag. Det betalas ut från och med månaden efter barnets födelse, eller senare till exempel om barnet flyttar till Sverige. Barnbidraget är skattefritt och betalas ut till och med det kvartal då barnet fyller 16 år. Alltså inget barnbidrag retroaktivt.

 • Ulla Bjelkenhag skriver:

  Fortfarande vet jag inte sanningen ..
  Får den ‘nya adeln’ – som någon kallade dem – barnbidrag retroaktivt och i så fall hur långt bakåt räknar man. Får de även föräldradagar retroaktivt ? Gäller det alla barn under en viss ålder – oavsett hur många ?
  Mycket tacksam för ett klarläggande – myterna är många.

 • Anna Andersson skriver:

  Det är klart att dessa får, de är ju Sveriges nya adel. Inget arbete i Sverige är fint nog för dessa att befatta sig med. Endast bekväma jobb där man handhar andras pengar och som kan användas till att berika sig själva är fint nog. Jag förstår inte att politiker och journalister inte ser det vanligt folk har sett för länge sedan.