Herr Omar varnar för islamister

 • Sharebar


Av Olli Rein

herr omar

Ibland blir man lite överraskad över människors utveckling. Muhamed Omar, mannen som 2009 tillkännagav sin övergång till islamismen och strax därefter tillsammans med brunvänstern ochiranska ambassaden grundade Anti-sionistiska Partiet, varnar nu för det islamistiska hotet i Sverige…

Han är djupt oroad över den wahhabitiska offensiven, som bl.a. består av tre pågående moskébyggen bara i Stockholm:”När en moské byggs i Sverige är det aldrig frågan om en moské för muslimer i största allmänhet. Moskén är alltid byggd av en viss grupp med en särskild tolkning av islam som vill främja just denna tolkning och ingen annan. Moskéerna i Järva byggs med saudiska pengar och ska förvaltas av grupper från Muslimska brödraskapet och den wahhabitiska miljön. Saudiarabien är en strikt wahhabitisk diktatur som undertrycker alla andra tolkningar av islam, både inom sunni – och shiaislam, islams två huvudinriktningar.

Det är fel, säger Guled till mig, att Sverige accepterar att den wahhabitiska diktaturen Saudiarabien finansierar moskéer här. Det leder till att vanliga muslimer trängs undan. Wahhabiterna får ett övertag i den inomislamiska maktkampen. Förlorare i denna inomislamiska maktkamp är bland andra sufier, olika shiitiska grupper, muslimer som vill ha en svensk kulturell identitet och muslimer som vill tolka islam i enlighet med med demokratiska ideal.

Guled i Tensta är säker på att wahhabismens utbredning i Sverige kommer att leda till spänningar och våld. Han har själv bevittnat hur Somalia förändrades när wahhabismen gjorde sitt intåg på 1980-talet. Lokala uttryck för islam utplånades, imamer dödades, sufismen förhånades, somalisk kultur förtrampades. Jag tror att Guled har rätt. Läser man de hårresande saker som sägs om andra muslimer på svenska wahhabitiska hemsidor, förstår man att sådana hatiska attityder lätt kan övergå i våldsamheter.

Tvärtemot vad officiella företrädare för islam i Sverige påstår så kommer den värsta islamofobin från muslimerna själva. Denna inomislamiska islamofobi tiger man om. Jag har inte hört en enda företrädare för islam i Sverige fördöma till exempel massakrerna på sufier i Somalia.

nazi-fez

Även andra artiklar tyder på att Herr Omar drabbats av en viss klarsyn: ”Jag skrev att islamismen är den ideologi som verkligen har chansen att störta despoterna. Men vad kommer i stället för despoterna? Jo, nya despoter i islams förklädnad, som till och med är farligare än de gamla eftersom de härskar i Guds namn. Den som ifrågasätter deras politik hädar mot Gud.

Jag ansåg att Mubarak var medskyldig till palestiniernas lidande och borde störtas. När jag skriver det här är han borta. Men i hans ställe har vi fått tokiga talibaner som vill förstöra det fornegyptiska arvet och göra kopter till andra klassens medborgare. Den arabiska ”våren” har varit en katastrof. Mera lik den ”mentala istid” som Ebba Grön sjöng om.

Motsättningarna inom islam är så pass stora att man helt enkelt inte kan betrakta islam som en storhet och jämföra den med andra ideologier. Jag ser vissa krafter inom islam, starka krafter, som ett större hot mot min andliga frihet än många icke-islamiska ideologier. Det är inte sekularister som mördar sufier, det är muslimer.Det är inte sekularister som spränger moskéer, det är muslimer. Det är inte sekularister som vandaliserar helgongravar, det är muslimer. Det är inte sekularister som bränner eller förbjuder sufisk litteratur, det är muslimer.”

Värt att notera är dock att även om denne muslimske skönande slår vakt om sin ”andliga frihet” har han hittills inte skrivit en rad av kritik av mullornas blodiga diktatur i Iran och dess undertryckande av de persiska shiiternas andliga frihet. Får vi se någon avbön för sådant trams som ”Ahmadinejad är en hjälte”. Men det blir kanske nästa steg för den reformerade islamisten Mohamed Omar…

Muslim_Brotherhood_logo

JIHAD I MALMÖ

Ollis egna slutsatser:

Det är givetvis bra att muslimer som Muhammed Omar tar ställning mot den Saudiarabiska avarten av islam, som kallas Wahhabism, och precis som den näraliggande irrläran Salafismen vill tillbaka till Muhammeds tid, som var den bästa någonsin på Jorden enligt dessa virrpannors åsikter. Lagen ska utgå från Gud och det är givetvis de vidriga Sharialagarna vi talar om, som har straff vi aldrig haft i den Upplysta delen av vår värld. Eller har stening till döds och det korsvisa avhuggandet av en hand och en fot för stöld någonsin förekommit i Europa?

Vi får väl hoppas att det inte bara är något moderyck från Omar, och att han gör samma bedömning av det som finns i Iran, och den oerhörda risk som ligger i att en sådan totalitär dödshyllande ideologi får tillgång till kärnvapen. Dessa går bara att förstöra med det iranska folkets hjälp, om det ska bli utan alltför stora förluster i människoliv. Bakom Wahhabismen finns ju det Muslimska Brödraskapet och deras militära grenar Hamas och Al-Qaida. De är snarast att liknas vid oss Socialdemokrater, lär fru Sahlin ha påstått när Socialdemokraterna anordnade en konferens för Brödraskapet i Stockholm för någon tid sedan.

Om det verkligen förhåller sig så, får vi väl försöka att se till att sossarna aldrig mer kommer i regeringsställning i det här landet, för något så bakåtsträvande som Brödraskapet finns knappast att hitta, och att det skulle gynna Sverige på det allra minsta sätt, är jag fullkomligt övertygad om motsatsen till. I sossarnas värld finns bara goda och onda, och de är sossarna som har tolkningsföreträde om vilka som är det ena och det andra. Ett sånt Sverige vill jag inte ha, och förhoppningsvis så får jag tillräckligt många röstberättigade med mig, för att kunna avstyra det eländet.7 kommentarer till “Herr Omar varnar för islamister”

 • ollirein skriver:

  Religion är bara en liten del av kulturen såg jag att någon skrivit i ett inlägg eller kanske kommentar igår. Det andra var ju allt från mat, till musik och konst, teater, biografer, radio och TV, sport av alla sorter, samt fritidssysselsättningar inom annat än det jag nyss räknat upp och en hel del till, som någon kanske kan bidra med här.

 • ollirein skriver:

  Det är tyvärr så som du säger Christian och det säger ju Muhammed Omar Också, och någon Guled från Tensta säger ju att han är säker på att detta kommer att leda till spänningar och våld, och det håller ju Omar med om. Det kan bli som i Somalia, där Wahhabismen under 80-talet utplånade lokala varianter på islam.
  Men sånt visste vi väl redan, medan Svenne Banan inte har någon kunskap alls. Den kompetens inom detta SD har, borde på allvar användas, eftersom den mesta kunskapen finns där. Det har jag skrivit förr. Jag tror att det var under natten efter Självmordsdådet på en tvärgata till affärsstråket på Drottninggatan i Stockholm.

 • Carina-Fina skriver:

  Instämmer med alla! Men för oss som redan vet och är mer än väl insatta är detta kvällens UG bara lite skrap på ytan, men för blind-ollarna är det viktigt. Om detta har de ingen aaaaaaning, we love alla-typ.
  Håller på och trevande översätter ett mail jag fått från en kompis i Frankrike efter Frans Håland, om jag lyckas ska jag publicera rysaren i morgon.
  Cliff-hanger, blink, blink!!

 • Lars Å Månsson skriver:

  Christian:
  Du har helt rätt,dessa Saudi-araber sänder inga missionärer,som skall bidraga till en integration.
  I motsats de utgör samma typ,som de som beskrives i bibeln ”som djävulens redskap” Naturligtvis för dessa Imamer en tacksam uppgift,att få lära dessa importerade analfabeter,hur de ska bete sig för att komma till Paradiset !!
  När de därtill får möjligheten att propagera i ett land som Absurdistan,är de ju nästan halvvägs framme vid sitt ”heliga” mål.Inget motstånd,utan all hjälp som krävs,får man från landets styrande ”elit i 7-klövern” En god uppbackning genom landets censurerade PK-press och andra kommunistiska organisationer…
  ALLAH ACHBA…

 • allemand skriver:

  Jaså det är dags att vakna nu för herr Omar. Tur att vi har varit vakna i ett antal år.

 • malmo skriver:

  Hej Christian, det skall bli intressant att se Uppdrag Granskning men det känns som om det är ett program vi redan sett.
  Vi vet vad dessa imamer kommer att säga, inget nytt under solen för oss som har valt att se nya Sverige utan skygglappar.

  Man kan undra hur många sådana program det skall till innan Sverige är moget att sätta ned foten?

  Är alla religioner och kulturer lika värda? Svaret borde vara lätt att ge.

 • christian skriver:

  Egentligen är det ju så självklart, och jag fattar inte vad etablissemanget nu är så upprörda över vad gäller Uppdrag Gransknings stora ”scoop” ikväll… Moskeerna är till övervägande delen finansierade av Saudiarabien och andra regimer i mellanöstern, imamerna har fått sin utbildning där nere, och dom får sin lön från samma källa… SJÄLVKLART lär dom då inte ut islam utifrån västerländska värderingar -det vore väl att bita handen som föder en. /Christian