Mordet på Hisingen var skamrelaterat

 • Sharebar


Av Olli Rein

Det är intressant att följa polisens arbete vid mordet på Vattenpipekafét Black Diamond, som säkert gör skäl för sitt namn, då det mesta av verksamheten sannolikt drivs svart, och diamanten i det hela består av knark. Den ene av de båda innehavarna av nämnda kafé är känd av polisen sedan tidigare, nämligen den narkotikabrottsdömda araben Antonio Ali Jiwad Mohamed 1979-03-20. Den andre ägaren är araben Assad Ali Abdulhussein Saady 1982-02-03.

Först satt Mohammed Ehsan Baba 21, ägaren till kaféet Antonio Ali Jiwad Mohamed 32, Fadi Daher 22 och Sleimane Daher 26 anhållna. De tre första för mord, och Sleimane Daher 26 som misstänkt för skyddande av brottsling och narkotikabrott. Dessa fyra är nu släppta men inte helt avfärdade, misstankarna om narkotikabrott återstår, då både Fadi Daher och Mohammed Baba har dömts för narkotikabrott tidigare, liksom kaféägaren Antonio Ali Jiwad Mohamed.

Istället är nu mordet skamrelaterat, då araben Mustafa Hasnawi ska ha gjort en kurdisk 16 årig flicka med barn vid en våldtäkt. Han har ju tidigare varit åtalad för en gängvåldtäkt på en ensam svensk 15 åring, som varit dum nog att följa med sin trettonåriga tjejkompis till ett arabnäste. Domstolen friade då Mustafa på tämligen grumliga anledningar.

Mustafa blev dock dömd den 3 maj 2011 för misshandel och två fall av snatteri till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Misshandeln gällde en svensk högstadiepojke, som skulle ha intresserat sig för hans syster. Mustafa Hasnawi sökte därför upp en pojke på Svartedalsskolan i Göteborg, drog ner honom på marken och sparkade honom sedan i ansiktet med en uppmaning att låta systern vara i fred.

Under rättegången framkom att det var fel pojke som Mustafa Hasnawi hade angripit. Den pojken hade aldrig träffat systern. Mustafa Hasnawi dömdes även för att vid ett tillfälle ha stulit en MP3-spelare på Clas Ohlson i Nordstan, samt för att tillsammans med flera andra unga män ha tagit ett armband inne på Åhléns på Östra hamngatan i Göteborg.

Den 16-åriga Esra Polat blev gravid och berättade för föräldrarna att hon blev våldtagen av den nu mördade Mustafa. Mamman Havva, brodern och pappan åker till caféet och hugger ihjäl Mustafa. Troligtvis är det mamman Havva som tagit på sig ansvaret. Dottern Esra 16 år, är nu helt försvunnen, troligtvis död eller förhoppningsvis har hon flytt. Dessa kränkta muslimer med sin heder som sitter i dotterns könsorgan är helt sjuk.

Nu är det en den turkiska 16-åriga flickan Esra Polats föräldrar, och tre andra släktingar, samt Mustafa Hassan Abdulatif född 1986 i Bagdad Irak, som är de huvudmisstänkta. Mustafa Hassan Abdulatif 1986-03-10 är bosatt i Trollhättan och har nyss muckat från ett 18 månaders fängelsestraff för lång tids misshandel av sin hustru. Han är nu den som är den huvudmisstänkte till dödsmisshandeln av Mustafa Hasnawi. Den före detta hustrun och dottern bor numera på hemlig ort med skyddad identitet.

Han genomgick i fängelset kriminalvårdens särskilda IDAP-program i avsikt att kunna hantera framtida aggressioner i nära relationer. Tyvärr fungerade som vanligt inte dessa teoretiska program, mot generationer av skamrelaterat våld bland araber och kurder. IDAP (Integrated domestic abuse programme) har utarbetats i Storbritannien.

De övriga är:

 • 38-åriga Havva Polat modern
 • 39-årige Nihat Polat fadern, paret Polat är anhållna misstänkta för medhjälp till mord respektive mord.
 • 39-årige Ferhat Cesmeli släkting
 • 64-årige Sevket Cesmeli släkting
 • 29-åriga Hatiyce Gültekin släkting

Till sist undrar jag var ägarna till kaféet var under tiden misshandeln och mordet ägde rum.  Detta skriver Olli, som hoppas att det blir många och långa fängelsestraff för de inblandade.

Ett stort tack till Sweden Confidential för faktaunderlaget.

S.C. 2

I det här fallet kan det vara det slappa svenska rättssystemet, som har lett till detta mord. Om man åtminstone använder det utrymme till påföljd som finns, och inte hellre friar än fäller, när det är invandrare som står för brotten, så skulle det skapa en större respekt för lagen. Istället ger man rent löjliga straff,  som här endast 75 timmar samhällstjänst för misshandel, och friande dom vid gruppvåldtäkt på en liten 15-årig tjej. Vem kära rättshaverister tror ni det verkar avskräckande på med samhällstjänst, som ni tycker att det är så bra att döma till, om ni överhuvudtaget bryr er om att ge invandrarungdomar något straff?

Tidigare på Petterssons6 kommentarer till “Mordet på Hisingen var skamrelaterat”

 • ollirein skriver:

  @Ramses II
  Låter svenska tjejer dessa djuriska personer klämma och känna på alla vitalare delar, eller gör dom som hundar och luktar på könet.
  @Sarkochy
  Nu överdriver du väl ordentligt, våra käcka kulturberikare är väl inte så ouppfostrade heller.

 • ollirein skriver:

  @mariastuart
  Jag glömde tyvärr att tacka dig för dina vänliga ord, det värmer, särskilt då jag just nu mår lite halvdant. Såg på din och Eva-Maries korrespondens att du inte heller var helt frisk.
  Du får ta och krya på dig. Min rätt långa kommentar, förklarar varför jag gjorde som jag gjorde, samt lite om hur vi arbetar på Petterssons, och då med den här Bloggen.

 • ollirein skriver:

  Att jag lämnade över till Sweden Confidential berodde på att vår Blogg låg nere till strax efter kl 14 den 6 mars. Det kom då ut en massa nyheter som redovisades i S.C. Jag insåg då att vi knappast skulle skulle ha de bästa nyheterna under de närmaste dagarna, utan att dessa skulle finnas hos S.C. som vi länkar till. Jag tog då alldeles själv detta beslut, då det gav er läsare den just då bästa informationen. Att jag inte var helt frisk utan kraftigt förkyld inverkade också på mitt beslut.
  Lika självklart som jag lotsade en del av våra läsare över till S.C.vid det tillfället, lika självklart var det att skriva en sammanställning när jag blivit bättre och informationen säkrare. Vi försöker på Petterssons att ligga i framkanten av nyhetsrapporteringen. Ibland inträffar dock saker som vi inte kan göra något åt, som driftsstörningar och att man helt enkelt inte mår bra, och därför inte kan göra ett bra jobb. Då anser jag att det är bättre för alla parter om någon av våra samarbetsbloggar får ge er nyheterna medan de är färska. Alternativet att lämna över till någon annan av våra skribenter att fullfölja det någon har startat, är oftast inte möjlig, då de redan har andra artiklar på gång, och då är det inte så roligt att läsa in allt någon annan gjort och fortsätta där denne blev tvungen att sluta. Många gånger så lämnar vi informationer om det vi hittat till den som skriver, särskilt när det gäller brottsmål och andra stora nyheter, så samarbetar gör vi, men i de allra flesta fall så står den skribent som står namngiven för inlägget för 100 % av innehållet och det gäller huvuddelen av alla inlägg.
  //Olli Rein

 • Sarkochy skriver:

  Återigen överhettade, omskurna kultur berikare! Tänk på hur många våldsdåd begångna av dessa folk som aldrig kommer fram? Deras våldsamma liv börjar med kniven och avslutas med samma redskap.
  De sexuella övergreppen vågar jag inte ens tänka på. Deras kön är ju opererade för aggression! Mänskligheten har skurits bort totalt i dessa dödsdyrkande heders kulturer.

 • mariastuart skriver:

  Tack för ett genomarbetat och upplysande inlägg Olli! Det är ju inte alla av oss som läser S.C regelbundet.

 • Ramses II skriver:

  Dags att börja säga ifrån när dem kollar äckligt på svenska tjejer helt enkelt. Dem kollar inte bara dem känner efter och skriker vad dem ser och känner. Men skulle man göra något åt det så skulle man inte få göra annat nu till våren. Överkåta jävlar som samtidigt anser att svenska tjejer är horor och inget att ha. Jag tror helt enkelt att dem är mentalt underutvecklade inte bara av inavel utan för att det är något allvarligt fel på dem. Det finns höns som är smartare och grisar är överlägset smartare än dem helt klart.