Musiktema från A till Ö

 • Sharebar


Av Eva-Marie och Law of the Land

Välkomna till Petterssons musiktema med två music-lovers vid rodret. Vill du att vi spelar just din favorit tveka då inte att meddela oss det med förslagsvis en kommentar. Om vi inte spelar din låt kan det bero på att vi glömt bort det och då kan du påminna oss. Vi är nu framme vid musik på bokstaven B och jag (Eva-Marie) gav sken av att vi snart skulle växla om till C men det var fel för Law of the Land sände mig B-listan och där har vi mera att hämta. Ikväll skakar vi och rullar till…..

Billy Lee Riley ( 1933 – 2009) föddes i Pocahontas, Arkansas. Hans första hit var ”Flyin’ Saucers Rock and Roll” och ”I Want You Baby” släpptes 1957 på Sun med Jerry Lee Lewis som support på piano, därefter kom ”Red Hot” och ”Pearly Lee”.

Flying Saucer Rock An Roll

YouTube Preview Image

Red Hot

YouTube Preview Image

Pearly Lee

YouTube Preview Image

Tisdagskvällen lider snart mot sitt slut och nu kan du ägna dig en stund till åt många av de partiska politiska inläggen innan sängen kallar. Vi tackar för visat intresse och önskar dig tillbaka imorgon för mer musik vid 21-tiden. Ha det gott och var rädd om dig. Kram


3 kommentarer till “Musiktema från A till Ö”

 • allemand skriver:

  Den som tog fram Duane Eddy och hans Twang-guitar var den i Sverige kände Lee Hazelwood som dog för inte så länge sedan.

 • ollirein skriver:

  Ja en del av det här var ju rätt bra och så hördes ju Jerry Lee Lewis pianospel både här och där.

  @allemand, den du talade om med specialgitarr och med stor vattenfylld resonanslåda, hette inte han Duane Eddy. Honom måste det väl i så fall finnas lite inspelat av, som de flesta andra.Jag har två Graffity USA LP och där finns han med, jag kan ta fram vad de 2-3 låtar han står för heter, finns då någon av dessa på YouTube så hittar man snabbt andra om det finns några.

 • allemand skriver:

  Now you´re talking.