Somalias huvudstad Mogadishu

  • Sharebar


 Av Pettersson

Pettersson har letat upp några bilder från Somalias huvudstad Mogadishu. Det ser ut att ha varit en trevlig stad under kolonialtiden.

1880 ockuperades landet av engelsmännen.

1960 blev Somalia självständigt. Den första tiden gick bra men 1969 mördades den demokratiskt valde presidenten av kommunister som upplöste parlamentet. Sedan dess har kommunisterna körts iväg av krigsherrar och islamister och det urartade riktigt.

Nu har de värsta islamisterna försvunnit och ett litet, litet hopp har tänts för landet. Möjligheter finns med en vettig politik är det inga problem att bygga upp landet, resurser finns men jag undrar jag. Befolkningen består till nästan 100 % av muslimer…

1882

1950-tal

1960-tal

1970-tal

1980-tal

2009

-Pettersson tycker att kolonialtiden var att föredra…både för Somalia och Sverige…


En kommentar till “Somalias huvudstad Mogadishu”

  • ollirein skriver:

    De flesta av de muslimska länderna har definitivt inte fått det bättre efter kolonialtiden, inte de Afrikanska heller
    men där finns det några som med lite god vilja kan sägas ha fungerat till och från.I Asien vet jag inte om de muslimska länderna har fungerat någonstans.Det måste vara deras dumhet och lättja, som har lett till deras tillkortakommanden, och det syns ju här numera när de finns här i alltför stort antal.De skitar ned och ställer till, och använder våld till allt dom gör. Sedan kallar dem sin religion för fredlig, det om något visar väl att de hör hemma på dårhus långt bort i någon öken.