Svensk malmöbo,global gränslös mångfald berikar!?

 • Sharebar


Av Eva-Marie

Stefan K länkade till SVT debatt där Maria Ferm (mp) uppmande ung som gammal, nyanländ som infödd att komma till  Möllevångstorget klockan elva den 6 juni. ”Vi som älskar och tror på Malmös mångfald – låt oss fira den tillsammans!” Jag skrev till honom att jag skulle hålla mig därifrån men jag bröt mitt löfte. Nja jag lovade väl inte direkt men att fira med miljöpartister denna dag kände jag inte för.

Nyfikenheten blev mig övermäktig och jag gränslade min cykel för att kolla in festen och hur pass mångfaldig den var. Jag målade upp ett scenario att kanske skulle det bjudas på somaliska danser, panflöjtsindianer, bulgariska tiggare, romer som visar upp sina önskemål och speciella behov, Ali Baba och han fyra fruar, Black Cobra eller svarta Malmö?

Väl där en halvtimme efter utsatt tid hittade jag dom vid sidan om kovakiosken, de hade problem. De hade problem med ljudanläggningen men när det var åtgärdat tågade en tapper skara till statyn Arbetets Ära för att njuta av tal. ” Vi kommer alla från olika bakgrund….vi lever i en global värld……media målar upp ett mörkt och våldsamt Malmö….” Hon älskade även Rosengård…undrar om hon bor där?

Jag stod vid min cykel tittade runt och funderade över var är alla de som miljöpartiet vill gulla med, ha i sitt knä, ligga med, ja välj själv vad som passar bäst. Hur som helst några nysvenskar såg inte jag till utan dessa enfaldiga mångfaldsvurmare var en tämligen homogen skara unga svenskar.

Tösen ni ser på bilden hon håller ett tal och jag kom att tänka på Friggebo. Det kändes så nära att hon brast ut i sången ni vet den berömda ”we shall overcome”. Talet avslutade hon med att uppmana den lilla skaran åhörare att i talkör upprepa sina paroller ”Älska Malmös Mångfald” och dom gjorde som hon sa.

Jag spanade efter vår svenska flagga, jag såg en, den bars av en grabb stolt nerstoppad i sin ryggsäck men han och flickan var på väg till en annan fest någon annan stans för de gick endast snabbt förbi.

Jag cyklade hem.

Prins Daniel var på besök,

han befann sig på Stortorget för att dela ut 280 svenska medborgarskap till nya Malmöbor och sa  ”ni är inte gäster Sverige tillhör er ……vidare …svenskheten handlar om att dela ett språk, en plats, en gemenskap och ett ansvar” men polskan som Sydnytt pratade med sa att hon kommer alltid att vara polsk… En grupp turistande britter som landsteg Helsingborg  i Sydnytts reportage fattade inte att det var en nationaldag för det var så tyst, ingen musik inga flaggor men det var rent och snyggt.

De som tror på Malmös och Sveriges mångfald måste enligt min mening sluta att vara enfaldiga. Vi har som det är i skrivandets stund ett paralellsamhälle, alla ”svenskar” vill inte vara svenskar och vissa av dom får inte av sina föräldrar bli svenskar. Inte alltid så rent och snyggt om man skrapar….


6 kommentarer till “Svensk malmöbo,global gränslös mångfald berikar!?”

 • [Blocked by CFC] Lars Å Månsson skriver:

  I min lilla stad hade man troligen förbjudit firandet..Åkte genom stan och upptäckte,att ”vår flagga” lyste med sin frånvaro,på stadens skolor och kommunala byggnader.
  Men hade glädjen att besöka en underbart skön parkanläggning,där rhododendron stod i full blom på 3-4 meter höga buskar,liksom azalean i alla sina vackra färger !!
  Efter mitt skrala firande på hemorten,gjorde jag avsteg från mina principer,och tittade på Skansens firande.F.ö första gång sedan 1947..Men inte hellre detta föll mig i smaken.(är möjligen allt för mossig)
  Programmet var enl.mening i första hand ägnat åt ”berikarna”..Zigenare och en smådjurs-cirkus från Ludvika,erhöll fanor ur konungens hand.Somalier framförde sitt hemlands vilda danser,ett inslag som 7-klöverns representanter tycktes vara begeistrade över.Innan det hela avslutades med Nationalsången.
  Beundrar kungafamiljen,som alltid håller färgen och glatt applåderar hela föreställningen !!

 • malmo skriver:

  Tack Austin_Powerwich och välkommen till oss på Petterssons. Jo visst är det en tragedi som utspelar sig i vårt Malmö. Jag lider också men sjuk humor måste man ta till ibland ;)

  allemand det vete sjutton men kanske…hoppas.
  Carina jag kunde liksom inte låta bli att kolla upp och det var inte festligt för femöre

  Anders jag fattar precis…har vi blivit hjärntvättade eller har vi blivit men de två med flagga ingav mig hopp och jag hissade min där hemma med :)

 • Anders skriver:

  Tittade på live från London, konserten för drottning Elisabeth 60 års jubileum. Det slog mig att de var ca 250000 ute på gatorna och på the mall viftande med Union Jack. Jämför Stockholm, Malmö och Göteborg på nationaldagen. Man kan säga att våra styrande verkligen har lyckats att ta bort allt som har med Sverige att göra. Fy jag mår illa.

 • Carina-Fina skriver:

  Eva-Marie, tack för att du berättar om hela den här pajjiga människans ännu pajjigare initiativ, en klubb för ett fåtal sista skogsmulle-entusiaster.

 • allemand skriver:

  Tror du reportern lärde sig något av polskan?

 • Austin_Powerwich skriver:

  Hahaha Gillar verkligen sättet du skriver på. Roande, satiriskt och smått ironiskt I LIKE IT! …även om det är en tolkning av en tragedi i sig som utspelar sig i mitt älskade Malmö.

  Skall nog fortsätta komma hit o läsa lite fler inlägg här.