Terror i Europa

 • Sharebar


Av Pettersson

Den 21 december 1988 sprängdes ett passagerarplan av typen Boeing 747 över den skotska byn Lockerbie. 270 människor dog varav 11 personer på marken.

Den 11 mars 2004 drabbades Spanien av den värsta terroristattack som hittills inträffat i något EU-land. Under morgonrusningen sprängdes tio bomber på olika pendeltåg och tågstationer i Madrid. 191 människor dödades och nära 2 050 skadades exakt 911 dagar efter 11 september i USA där nästan 3000 dog och 6 000 skadades.

På morgonen den 7 juli 2005 dödades 52 människor och 700 skadades i London när bomber med korta mellanrum exploderade på tre platser i tunnelbanan och på en buss.

Mitt i julruschen den 11 december 2010 sprängde Taimour Abdulwahab sig själv i ett misslyckat attentat på Drottninggatan i Stockholm. Endast gärningsmannen omkom men två personer skadades.

I mars 2012 dödade Mohamed Merah sammanlagt sju människor, fyra vuxna och tre judiska barn i tre omgångar i Toulouse, Frankrike.

Den 22 juli 2011 sprängde Anders Behring Breivik regeringsbyggnader i Oslo och dödade åtta personer därefter åkte han till Arpetarpartiets ungdomsläger på Utøya, där han mördade 69 personer, mestadels tonåringar.

Nu till meningen med mitt inlägg – nu pågår rättegången mot Breivik och media är fulla av reportage och expertuttalanden. Svenska PK-media är fulla med påståenden och antydningar om att Sverigedemokraterna och andra invandringskritiska röster har ett medansvar till Breiviks handlade.

Alla de andra dåden däremot är enligt PK-media utförda av ensamma galningar och har inget samband med islam eller muslimer att göra.

- Pettersson anser att PK-media jobbar på de högerextrema islamisternas sida fast de är för dumma att begripa det.  Givetvis så är inte alla muslimer terrorister men när vi talar om terror och är det viktigt att ha en liten historisk överblick över det som verkligen hänt i vår närhet och i nutid.


3 kommentarer till “Terror i Europa”

 • Nostradamus_i_norr skriver:

  Den svensk-iranske doktoranden Tino Sanandaji skriver: ”Islamists caused overwhelming majority of terrorist deaths in Europe during last decade”
  http://super-economy.blogspot.com/2011/02/islamists-caus-overwhelming-majority-of.html
  Han har i RAND databas http://www.rand.org/nsrd/projects/terrorism-incidents.html gått igenom de nästan 4 000 terrorattacker som har förekommit under de senaste 10 åren i Europa och Nordamerika. Alltså inte muslimska terrorattacker i Mellanöstern, Sydostasien, Afrika eller annorstädes. Om även dessa områden inkluderas och baserat på data från amerikanska State Department, tycks dessa attacker ha dödat över 10 000 människor per år under dessa tio år! Resultatet av genomgång av RAND visar att 97% av alla dödsfall (4703 av 4873 dödade) var förorsakade av muslimer och om 11:e september frånräknas blir andelen 91%. Enbart i Västeuropa var andelen dödsfall på grund av terror under de senaste 10 åren, till 79% orsakade av muslimska terrorister.

  Han redovisar även hur den Upplysta Klassen i Sverige försöker att lura svenskarna till att tro att det inte är islam som står bakom den absoluta majoriteten av den dödliga terrorn. Översatt citat: ”Det som irriterar mig är när eliten använder statistik för att manipulera allmänheten. Efter de två senaste incidenterna med muslimska terrorister är allmänheten i Sverige just nu oroad över muslimsk terror. Återigen har eliten (media, politiker, akademiker) samlat sig mot allmänheten i ett försök att tona ner hotet från militant islam. När vanliga medborgare kan ha fått intrycket från kvällsnyheterna att det är anhängare av militant islamism som är statistiskt överrepresenterade när det gäller internationell terrorism, då vet den Upplysta Klassen bättre – anledningen till att de stackars idioterna bland allmänheten tror att det finns en koppling mellan militant islamism och internationell terrorism är islamofobi.”

 • stefank skriver:

  Polis och politiker befarar terrorattentat mot OS i London denna sommar. Hittills har jag inte hört några andra infallsvinklar än de som al-Qaida utfärdat http://www.dn.se/nyheter/varlden/london-trappar-upp-for-att-mota-terrorhotet

 • Naivtive skriver:

  Desperationen är total från de som i årtionden har satsat på den halte kamelen. Vi har genom resans gång hört olika motiv för närmast hejdlös invandring, nu är det endast för att få en buffert medlen den kommande rasande mobben och sina nackar. Den dagen kommer när detta kommer till sin spets bildligt eller litterärt.