Två personer skjutna utanför restaurang, invandrarbråk*

  • Sharebar


Av Olli Rein  Uppdaterat 2012-04-29 ca 10:40;  14:30 och 16:12  OBS! Invandrarrelaterat

Flera skott har avlossats vid en restaurang på S:t Persgatan i Norrköping. Enligt uppgifter har två män har blivit skjutna. – De är allvarligt skadade, säger Helena Persson, inre befäl vid polisen i Norrköping.

Larmet inkom vid klockan 19.30 på lördagskvällen sedan flera vittnen hört av sig till polisen. Uppgifter till tidningen gör gällande att skottlossningen ska ha skett helt öppet framför ett flertal vittnen utanför en restaurang på Sankt Persgatan.

Enligt obekräftade uppgifter ska skottlossningen föregåtts av ett bråk mellan ett antal personer där en av dem dragit fram en batong varvid skott ska ha avlossats.

Enligt ett vittne ska flera skott avlossats.

- Det är två män som blivit skjutna. En av dem är skjuten i bröstet och båda är allvarligt skadade, säger Helena Persson, inre befäl vid polisen i Norrköping.

De två männen har förts akut till Vrinnevisjukhuset för operation.

Polisen har nu flera patruller på plats som spärrat av området för teknisk undersökning och för att säkra vittnesuppgifter.

- Vi vet i nuläget inte hur många gärningsmän det rör sig om, säger Helena Persson och fortsätter.

- Vi vet inte om det är gängrelaterat.

NT.se Läs mer här

Och här

Vi återkommer från Norrköping om något nytt kommer fram den närmaste tiden. Jag kan se att det är i centrala Norrköping på södra sidan av Motala ström. Nästa parallellgata till vänster är Drottninggatan Norrköpings största affärsgata.

Uppdaterat 10:40 120429

Under natten har en misstänkt gripits. Polisen är än så länge förtegen om den misstänkte. Man jobbar inte efter teorin att det är en gänguppgörelse, då de båda offren är helt okända av polisen. Offren är båda hemmahörande i Norrköping och är 33 respektive 35 år gamla, födda 1976 och 1978.

33-åringen har opererats och ligger nu på intensivvårdsavdelningen med livshotande skador. 35-åringen har även han opererats, och är allvarligt skadad. Under natten mot söndag kom en ny bulletin om männens skador som visar att 35-åringen blivit allt sämre och hans skador nu betecknas som livshotande och hans tillstånd ses som kritiskt. 33-åringens skador har däremot övergått från livshotande till allvarliga.

Uppdaterat 14:30  120429

Två personer har nu anhållits skäligen misstänkta för försök till mord efter skottlossningen på lördagskvällen. Det är den lägre graden av misstanke till brott. Ytterligare en man har tagits in, han är dock i nuläget inte misstänkt för brott. Läs mer HÄR

Uppdaterat 16:12  120429

Det står nu klart att det är en uppgörelse mellan utländska grupper efter att någon tagit fram en batong att slåss med. Skottlossningen kom efter ett bråk mellan flera personer utanför restaurang Saliga Munken, som ligger bredvid solariet Drop in sol. Där i dörröppningen på solariet låg en av de skjutna och den andra utanför. Det fanns kulhål och blod på väggen, och två gärningsmän syntes springande ta sig från platsen, dessa hade någon sorts luvor över ansiktet så att de inte skulle kunna identifieras. Enligt obekräftade rykten skulle de skjutna vara syrianer eventuellt bröder. Det verkade som om alla kände varandra och att det var någon sorts uppgörelse. Det talas också om en stor bröllopsfest för syrianer, som samtidigt hölls i centrala Norrköping, och det är ju bara ett kvarter upp till Drottninggatan, som jag förut har nämnt. Ni hittar dock inget av det som står här över i nt.se, det kommer istället från alternativa media. I det här fallet Sweden Confidential.

Här är Norrköpings två ledande politikers åsikter om de kriminella invandrarna, se videon HÄR

Och här kommer namnen på offren. Det är de gamla ägare till Wasa Pub i Norrköping. De två offren heter Adel och Adnan. Adel & Aho HB, Orgnr: 969704-0591, bröder och syrianer, och bilden visar platsen för de båda skottdåden. Det är inte Adnan som står mot väggen,  som jag tidigare hade fått uppgifter om. Han ligger kvar i ingången till solariet Drop in sol i det här skedet.

Klicka för större bild

Nya uppgifter från Sweden Confidential kl  23.55

Troligtvis handlar detta om pengar, nån har varit skyldig en annan betydande belopp sedan försäljningen av Pub Wasa. Den personen ska ha använt gemensamma tillgångar till ett företagsköp. När de sedan sålde Pub Wasa ville den andra personen att han skulle få mer än den andra på grund av detta. De ska ha blivit osams för något halvår sedan och hot har uttalats tidigare.

Men det är inte bekräftat att detta är orsaken men mycket tyder på att det är de två som har med skjutningen att göra.

Adel äger solariet på St:Persgatan. Somi, Adel 761002, och är aktiv i tre bolag. Bassam Jajan är ett annat namn som figurerat i sammanhanget, han var kompanjon med Adel till Pub Wasa. Ett löst rykte säger att det är Bassam som sitter hos polisen som den tredje personen som inte var misstänkt för skjutningen.

Enligt uppgifter till SweCon är nu den ene  skjutne mannen död. Det ska vara Adnan Somi 35.  Helt plötsligt handlar då fallet om mord, men dödsfallet är ännu inte bekräftat av myndigheterna, så det kan då vara ett falskt rykte, sådana dyker ofta upp i den här typen av komplicerade brott, med många inblandade och ett snabbt skeende. Låt oss hoppas att de uppgifter vi fått är fel och att mannen fortfarande är vid liv.


3 kommentarer till “Två personer skjutna utanför restaurang, invandrarbråk*”

  • ollirein skriver:

    Tack Stefan! Jag hade länkat till videon, men jag hade tydligen inte gjort det riktigt. Sedan somna jag visst från hela skiten ett tag.Men nu fungerar det.

  • Stefan K skriver:

    Länka videon om Norrköpings ledande politiker olli

  • ollirein skriver:

    Inte för att det har det minsta med denna tragiska händelse att göra, men jag vill ändå uppmärksamma er på det klassiska mötet mellan IFK Norrköping vs Malmö FF som spelas idag, med början klockan 17:30 på Idrottsparken i Norrköping. Det som fotbollsmatchen har gemensamt med mordförsöket av två yngre män 33 och 35 år, är att båda kräver många polisers arbete. I matchen får vi väl hoppas att de vita slår de ljusblåa. Eller vad säger ni i Malmö? Matchguide http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7647217