Utvisning väntar

  • Sharebar


Av Stefan K

21-åriga Sara ska utvisas till Tanzania som inte vill ta emot henne.

Känns fallet igen? Det är inte första gången ett utvisningsbeslut tagits, men där mottagningslandet vägrar ta emot den utvisade. Problemet i Saras fall är att pappan som tog med henne till Sverige för åtta år sedan valde att ljuga om sin härkomst. Han hade uppgett att Somalia var hans och Saras hemland, men efter att Migrationsverket gjort fyra språktest med olika resultat, kom man fram till att de båda kommer från Tanzania.

Detta är ett av alla de problem som uppstår då naiva svenska myndigheter låter människor anlända till Sverige utan att de behöver uppvisa giltiga id-handlingar och frågan är hur många som Sara det finns i vårt land?

Sara som uppenbart är en hederlig, skötsam och målinriktad tjej har hamnat mellan två stolar då hon p.g.a. pappans lögner inte kunnat få ett personnummer som är ett måste i Sverige om man vill kunna ta del av vanliga samhällsfunktioner som banklån, ta ut paket på posten, studielån, ta körkort etc.

Den stora frågan är dock varför myndigheterna så lättvindigt väljer att visa ut hederliga och skötsamma personer när kriminella som våldtäktsmannen Henok Werie Fre får stanna med hänvisning till en oro för hans hälsa om han skulle utvisas till hemlandet. Som tack för svenska myndigheters flathet sitter nu en ung kvinna från Eskilstuna med hemska erfarenheter som lär följa henne under resten av livet.

Politiker och byråkrater. Gör rätt från början så slipper vi sånt här.

Källa: SVT


Kommentering avstängd.