Vård till papperslösa

 • Sharebar


Av Stefan K

Petterssons artikel från Landstinget Sörmlands debatt om vård till illegala invandrare fick nog många att reagera, borde få många att reagera.

Några av de mest uppseendeväckande debattinläggen stod socialdemokraten Björn Blid för. Hans ord om att ”Agda som jobbat hela sitt liv har råd att betala 11 000 kronor för sin vård, medan Igor som befinner sig illegalt i landet enbart ska behöva betala 50 kronor för samma behandling”, borde väcka känslor hos folk. Är Blids ord förankrade hos sossarnas nya kelgris Stefan Löfvén, lär smekmånaden vara över snabbare än någon kan ana.

YouTube Preview Image

33 kommentarer till “Vård till papperslösa”

 • Lisa skriver:

  Pettersson: Det hade ju varit bättre med exakta siffror om man nu ska jämföra. Den ena har nästan 11.000 och den andra strax över 10.000 vilket kanske betyder att de båda hamnar runt 10.500.
  Den ena har bostadsbidrag och den andra har inte ens sökt det, så då blir det ju fel där också.

  Eftersom äldreförsörjningsstödet är väldigt lågt så måste invandrarkvinnan fått högsta möjliga bostadsbidrag som är 6.200. Bostadsbidraget räknar man ju efter hyran och jag tror inte att det slumpade sig att hon hade så hög hyra också.

  Bibliotekarien måste ha haft en ovanligt låg lön eller periodvis inte jobbat, jag vet inte.

  Vet inte ens om jag tror riktigt på allt i den här historien, det känns som det ligger en hund begraven.
  Eller snarare en kennel.

 • Pettersson skriver:

  Lisa har du läst om bibliotekarien som jobbat 40 år och får mindre i pension är en nyanländ 65-åring? Den nyanlände får dessutom gratis tandvård vilket bibliotekarien väntas betala för själv.

  http://petterssons.bloggsida.se/politik/var-ar-hennes-pengar

 • Lars Å Månsson skriver:

  Lisa:
  Ditt förakt ligger i att du tar allt för lätt på de social problem,som redan finns inom Sverige.Som nu dessutom nedprioriteras än lägre,genom olika vårdinskränkningar och avgifter,samtidigt som massinvandringen årligen tilltar,och får en en allt större del av detta landets knappa tillgångar..
  När 700.000 pensionärer(10 % av oss svenskar), tvingas leva under det som kallas ”fattig”,är det en skam för Sverige,som annars ofta bröstar sig!! Åtminstone sett ur i mina ögon…

 • Lisa skriver:

  Lars: Vadå föraktfullt tittar ned på?!

  Jag bara konstaterar att pensionen styrs av hur många år man jobbat under sitt liv. Att vara hemma och fostra barn ger tyvärr inga pensionspoäng, så det här är något som framförallt kvinnor fått känna av. Och jag tycker faktiskt synd om dem som bara har råd med det viktigaste.

  Men jag tror att de flesta av landets pansionärer har det riktigt skapligt.
  Allt är inte bara jämmer och elände.

 • Lars Å Månsson skriver:

  Lisa.
  Utan dessa som ”varit hemma och uppfostrat sin barn” eller ”jobbat deltid”,hade det inte funnits yngre bortskämda som du.Din generation har minst av alla bidragit till landets f.d välfärd,och du har väl ringa erfarenhet,vad verkligt kroppsarbete jämte hemarbete innebar.
  Utan dem som du föraktfullt tittar ner på,hade du inte kunnat sitta och författat en massa strunt på din PC,…tänk på det !!
  Dina illegala har väl knappast bidragit till det välstånd,som nu lättvindigt slösas bort, genom en vansinnig massinvasion !!
  För allt detta behövs inga glasögon,ändå ser jag svarta exoter överallt !!

 • Lisa skriver:

  Fattigpensionärerna är inte fattiga för att det finns papperslösa i landet. Skälet till att de har en låg pension är att de inte jobbat ihop så mycket pengar. Kanske för att de varit hemma med barn, jobbat halvtid eller av annat skäl.

  Det är nog du som behöver byta glasögon, dina verkar vara helt svarta.

 • Lars Å Månsson skriver:

  Lisa:
  I dina drömmars värld,tycks du inte uppleva den grå vardagen i ditt land..Ser du inte själv orättvisan mot de äldre generationerna svenskar,kontra de bord som dukas fram för lyckosökare som fått sin uppehållsrätt prövad,men avslagen..Därefter uppehåller sig illegalt i landet,och njuter sina kriminella fördelar !!!
  Har du inget samvete tills övers mot de äldre,som slitit i hela sitt liv,för att sedan på ålderns höst sorteras ner i armod ?Det är dessa stackars fattigpensionärer som är landets förlorare,och andra klassens medborgare.(c:a 700.000).
  Skaffa dig ett par normala glasögon,och du ska finna dem.

 • Lisa skriver:

  Lars: Jag har aldrig känt mig som någon andra klassens medborgare för att det finns papperslösa här i landet.

  De flesta länder inom EU ger även dessa vård. Numera även Sverige men först efter att ha fått en tillsägelse från någon myndighet inom EU.

 • malmo skriver:

  Lisa ta och lyssna på politikern i inlägget och förstår du inte att han pratar i nattmössan då har du också samma problem som honom och konsekvenserna blir dyrt för en svensk som inte har ett överflöd av pengar.

  I Malmö har vi flyktinghälsan som har egen gräddfil in till SUS med en väntetid som vi andra endast kan drömma om.
  Det är skillnad på vi och dom. Som en kommunist från Serbien sa till mig- ”först tar man hand om sitt eget folk sedan tar man hand om andra om man har plats och råd”. Han förstod inte det svenska sättet och vi är många nu som håller med honom.
  Eva-Marie

 • Lars Å Månsson skriver:

  Lisa:
  Nej avundsjuka mot kriminella,är det nog få i ”vårt” land som är…Däremot känner sig många infödda svenskar förbigångna och bedragna.Liksom att vi får fungera som en form av mjölkkossor o. därtill nedvärderas,som andra klassens medborgare.
  Samtidigt belönas illegala”gäster”,med specialerbjudande från de ”styrande” !!

 • hane skriver:

  En papperslös är en person som vistas här OLAGLIGT, alltså en brottsling.
  Nästa steg för PK-eliten är väl att kalla arabiska rånare för lånare i stället!!

 • Lisa skriver:

  Stefan K: De fakta jag undrade över var naturligtvis det som Eva-Marie rådde mig att gå och fråga om på närmaste folktandvårdsklinik – hur stora behandlingar man tillåts ge till en papperslös. Om det bara är det mest akuta.

  Alltså ingen prislista och den du du hänvisade till kan man ju inte helt rätta sig efter.
  Tandvård som kostar mer än 3.000 får man ju 50 procent rabatt på och över 15.000 blir det 85 procent rabatt. Hur mycket en persosn över 65 år betalar vet jag inte.

  För övrigt tycker jag inte att man behöver vara avundsjuk på en papperslös, då har man det nog bättre själv på alla sätt.

 • Stefan K skriver:

  Lisa
  Vad är det för fakta du syftar på?
  Här ser du vad kostnaderna är för de vanligaste, enklaste och billigaste undersökningarna.
  http://www.localears.com/index.php?id=85

  Igor och andra papperslösa betalar endast 50:- för samtliga medan Agda och andra betalar de priser som står.
  Så, vad är det för fakta du syftar på?

 • Lars Å Månsson skriver:

  Lisa:
  Även om du utger dig för att vara insider,vad gäller tandkostnaderna för pensionärer,bör du hålla dig till sanningen..
  Själv har jag genom min bästa vän erfarit vad en behandling (av relativt ringa art) kan kosta..
  För sin behandling fick han betala 9.700.- SEK,enbart för att bli befriad från sin smärta..
  Till saken hör att denna man har en pension,efter skatt om c:a 9.000;-/mån.Mannen har dessutom arbetat 48 år,och betalat in höga skatter och avgifter i sitt egna hemland Sverige,som vi ju alla tvingats till !!
  Tycker du då att en ”nybyggare” skall komma hit och få sin behandling,på denna mans och andra pensionärers bekostnad för 50:-!!!! Ooooootroligt…Själv hoppas jag att du en dag åldras,och får uppleva det svenska sociala systemet,(om det finns kvar)vilket jag stark tvivlar på,med dagens massinvasion !!

 • Lisa skriver:

  Jag tycker det är bättre att ni som startar inläggen här tar reda på fakta om de ämnen ni tar upp.

  Jag trodde att jag var censurerad för att mitt första inlägg inte kom in, men det berodde nog på något misstag som jag gjorde om jag tänker efter.

 • malmo skriver:

  Lisa gå till din närmsta folktandvårdsklinik och fråga ….men jag tror inte att dom berättar för dig då de har tystnadsplikt.
  Antagligen måste man ha inside information för att få reda på sanningen eller prata med dina medmänniskor som är drabbadde av orättvisor.
  Varför skulle du vara censurerad Lisa?
  Eva-Marie

 • Lisa skriver:

  Vad jag ville ha sagt var att Agdas tandvård kostade 11.000 efter pensionärsrabatt och så stora behandlingar tror jag inte de papperslösa får. Så därför är jämförelsen fel.

  Papperslösa får nog mest akut tandvård.

 • Lisa skriver:

  Jag blev visst bortcensurerad.
  Man måste kanske tycka lika här?

 • Ruken skriver:

  Socialdemokraten Björn Blids åsikter visar tydligt vem att man skall undvika att rösta på vid valet 2014.
  Vi måste få fram en en politik som gynnar det svenska och då är det naturligast att rösta på Sd.

 • Lassekolja skriver:

  Samma gamla vanliga problem, hur nå ut till dom, som antingen inte har en aning eller vägrar förstå att Sverige kan vara sååå absurt!?!?!?

 • Misslyckande skriver:

  Nåt som borde sätta stopp för hela debatten ”ensamkommande” och kanske massinvandringen också

  Jag har över 60 argument jag kan ställa ”barn” mot myndigheter, landsting, kommuner, sjukhus besparingar med gott samvete nu!

  Ensamkommande 8 miljarder – Pensionärer back 12 miljarder

  http://23misslyckande.wordpress.com/2012/03/07/24/

 • ollirein skriver:

  Jag tycker också att vi ska erbjuda de bloggar vi länkar till, att få kopiera och publicera den här videon. De når ju ut till många fler än vi.
  Att det gäller Södermanland, tror jag inte har någon betydelse, då det är de båda M-partierna som har varit drivande i den här frågan, så är det väl inga Landsting som slipper undan.

 • ollirein skriver:

  Jag skickade en senare adress från birthday.se men den kom visst inte fram. Jag tyckeratt det händer ofta numera, kanske mitt eget fel, då de inte alltid kommer iväg.

  1. Björn Arne Ingemar BlidhKarta, Tele

  Nästorp Danneborg, 643 91 VingåkerPå samma adressFyller 56 år om 146 dagar, född den 3 augusti 1956

 • ollirein skriver:

  Birthday.se säger så här numera

  Björn Arne Ingemar Blidh Karta, Tele
  Nästorp Danneborg, 643 91 Vingåker På samma adress Fyller 56 år om 146 dagar, född den 3 augusti
  Telefon finns inte på hitta.se Jag missa Vingåkersdialekten besläktad med Örebro och Närkedialekter, som har vissa drag av Stockholmska, då bland annat ä ersätts av e.

 • hane skriver:

  Blidhs adress vid folkräkning 1980. (glömde det)

 • hane skriver:

  1956-08-03

  Blidh, Björn Arne Ingemar

  Box 15 Vretstahill
  643 00 VINGÅKER

  Mantalsskriven i Västra Vingåker (Vingåkers kn, Södermanlands län, Södermanland), fastigheten Vrettsta 3:33.

  Född 3/8 1956 i Sköldinge (Södermanlands län, Södermanland).
  ————–
  Källa: Mtl Södermanlands län 1981

 • ollirein skriver:

  Igor har ju varit kommunist och Björn Blid ser ut som en kommunist och låter som en kommunist, så jag kan nästan lova att när han satt inne för civil olydnad, så var det nog snarare upplopp och våldsamt motstånd mot tjänsteman och detta skedde inom AFA: s gäng.
  Dessutom är han inte ursprungligen från Södermanland utan som det låter Stockholm, Fjollträsk ni vet. Jo han kan vara från nordöstra Södermanland, då man redan i Vagnhärad, Västerljung och Trosa pratar lite mer på e istället för ä och det kan ju vara där han bor nu. Man måste ju bo inom Södermanlands Landstings område, för att få representera Landstinget. Uttalandet är ju förskräckligt! Vad vet han om pensionärerna när han säger som han gör. Många får dra ut sina tänder, för att de inte har råd med riktig tandvård. Undrar just vad en PK kommunist i Oxelösund vid namn Hans Hedlund har att säga. Han har ju många gånger på insändarsidan kritiserat Alliansens i hans tycke dåliga tandvårdsförsäkring och sagt att han omöjligen kan betala 11 000 ens på avbetalning.
  Varför har inte Igor sparat pengar, när Agda förutsätts ha gjort det. Månadens stolle kan nog Björn Blid utnämnas till, och Stefan K kan utses till månadens man, för sitt goda arbete i sanningens tjänst.

 • Stefan K skriver:

  alleman
  Om alla som besöker bloggen (cirka 2 000 dagligen) skickar länken till två bekanta skulle besöksantalet stiga till 6 000 den aktuella dagen. Några kanske fastnar och om de i sin tur skickar länken till två bekanta osv. osv.
  Många bäckar små.

 • Leif skriver:

  Det är hårresande att en politiker, vald av svenska folket, säger en sådan sak. Bara tanken på att de som valt honom skall negativt särbehandlas visar med all önskvärd tydlighet att Björn skiter i vad vanligt folk tycker. Det som betyder något är att hamna på tio i topp-listan över Politiskt Korrekta i Absurdum. Med detta skymfaktiga uttalande så åkte han högt upp på listan. Måtte han inte bli nedputtad så vi slipper mer verbalideologiska idiotiska teser.
  Det är bättre att vara tyst och verka dum än att öppna munnen och undanröja alla tvivel

 • allemand skriver:

  Återigen är grejen att det kommer inte ut till de som behöver veta. Vi vet redan och det hjälper inte saken.

 • Blodsven skriver:

  En bild säger mer än 1000 ord. Sosseidioten Blid är definitivt inget undantag….

 • malmo skriver:

  Bra jobbat StefanK mycket upplysande och du skall veta att de inom folktandvården ser detta OFTA och de gillar det inte men de gör inget men det är ju inte deras uppdrag.

  Björn är ju helt knäpp helt i avsaknad av logiskt tänkande men där är han ju inte ensam.

  Sedan undrar jag varför har Igor inget? Kanske har han pension med sig från hemlandet är det någon som någonsin kollar upp det?
  Eva-Marie

 • Pettersson skriver:

  Där hör ni pensionärer. Sluta gnäll, ni har jobbat, betalat skatt och försäkringar hela livet, då har ni också råd att betala 11 000 så Igor och hans kompisar slipper betala eftersom de inte betalt något till vårt samhälle. Pensionärer är jävla gnällspikar som inte fattar vad socialdemokratisk solidaritet är.